IDŐPONTFOGLALÁS:
+36 1 490 0119

Ultrahang Magyarország

Kismedence és hasi ultrahang vizsgálat

Mikor kérjem a has és kismedence ultrahang vizsgálatát?

 • belső szervek állapotának megítélése
 • ismeretlen eredetű hasi panaszok
 • hasfájás, puffadás
 • magasvérnyomás
 • epe- és vesekő diagnosztizálása
 • hemangioma
 • női/férfi belső nemi szervek ellenőrzése

 

Melyik szakorvoshoz kérjek időpontot?

Dr. Gyevnár Zsuzsanna hétfő 11:00-14:00

Dr. Kiss Pál hétfő 15:00-20:00

Dr. Hadjiev Janaki kedd 08:00-16:00

Dr. Szalay Csaba szombat 08:00-13:00

 

Szükséges-e bármilyen előkészület a vizsgálat elvégzéséhez?

Fontos, hogy a vizsgálatot megelőző 6 órában nem szabad étkezni, de szénsavmentes vizet lehet fogyasztani. A vizsgálat előtt 1 órával meg kell inni fél liter szénsavmentes vizet és azt bent tartani, hogy telt legyen a hólyag!

 

Hogyan tudok időpontot foglalni?

Időpontot telefonon és online is foglalhat.
A telefonos bejelentkezéshez hívja a +36 1 490 0119-es telefonszámot, az online időpontfoglaláshoz görgessen kicsit lejebb.

 

Van rá lehetőségem, hogy a vizsgálatot szűrőjelleggel vegyem igénybe?

Természetesen igen és kérheti akár csomagban, kedvezményes áron is.

„Hölgyválasz” ultrahang szűrőprogram  44.700 HUF 39.900 HUF

 • nyaki doppler ultrahang
 • pajzsmirigy ultrahang
 • has és kismedence ultrahang

 

„Férfi erő” ultrahang szűrőprogram  44.700 HUF 39.900 HUF

 • nyaki doppler ultrahang
 • has és kismedence ultrahang
 • here ultrahang

 

„No stress” magasvérnyomás szűrőprogram  29.800 HUF 24.900 HUF

 • nyaki doppler ultrahang
 • has és kismedence ultrahang

 

Időpontot foglalok hasi ultrahang vizsgálatra

 

Amit még érdemes tudni a hasi és kismedencei ultrahang vizsgálatokról

A hasi és kismedencei ultrahang vizsgálat az ultrahang vizsgálatok közül a legnépszerűbb.
Nem is olyan meglepő ez, hiszen mindössze 20 percet vesz igénybe, fájdalommentes mégis rengeteg hasznos dolgot megtudhatunk a segítségével, belső szerveink állapotáról. Hasi ultrahang vizsgálat bárki számára elérhető akár orvosi beutalóval, vagy az egyre népszerűbb magánrendelések keretein belül is.

 

Hasi ultrahang Budapest központi részén

Központunk Budapest egyik fejlődő, könnyen megközelíthető részén várja ultrahang vizsgálatra a gyógyulni vágyókat. Az általunk végzett ultrahang vizsgálatok között is megtalálható a hasi vizsgálat, valamint a kismedencei ultrahang egyaránt. A hasi ultrahang magánrendelés legnagyobb előnye, hogy gyors időpontok állnak a páciensek rendelkezésére és mivel előre egyeztetett időpontra várjuk betegeinket, így garantáltan várakozás nélkül kerül sor a vizsgálatra. Pozitívum még, hogy az eljárás teljesen veszélytelen, így bárki kérheti magánrendelésen a vizsgálatot, anélkül, hogy hosszasan, beutalóra kelljen várnia.
A hasi ultrahang magánrendelés keretein belül történő elvégzésekor mindig figyelünk betegeink kényelmére, egészségügyi állapotára és figyelembe vesszük, hogy a feltételek mellett a számukra legoptimálisabb időpontban történjen a vizsgálat. A hasi ultrahang Budapest és agglomerációjában így tehát még egyszerűbben és kényelmesebben elérhető a páciensek számára. 

 

Hasi vagy kismedencei ultrahang – most akkor melyiket is válasszam?

Biztos mindenki tapasztalta már, hogy bejelentkezéskor az első kérdések közt szerepel, hogy milyen vizsgálatot szeretne, ami olykor olyan hirtelen jön és zavarba ejtő, hogy csak rávágjuk: hasi ultrahang! Amikor aztán elmúlik a „sokk” észbe kapunk, hogy kismedencei ultrahang, vagy éppen has és kismedence ultrahang, amire szükségünk lenne. A megfogalmazás mindegyik formája helyes! A hasi ultrahang vizsgálat nagy előnye, hogy a legtöbb helyen, így nálunk is, egyszerre, egy vizsgálatként végezhető el. Érthető, ha ilyenkor valaki arra gondol, hogy esetleg duplaárat, vagy magasabb árat kellene fizetnie, mivel két vizsgálatról beszélünk egyszerre, de az Ultrahang Magyarországnál ez nem így van. Vizsgálataink díja egységes, ezért a vizsgálat díja sem magasabb a többinél.

 

Alapos, mindenre kiterjedő vizsgálat hasi panaszok esetén

Az eljárás egy nagy területet lefedő, a rekeszizomtól egészen a szeméremcsontig terjedő, áttekintő képalkotó vizsgálat. Segítségével gyorsabban állítható fel a diagnózis belgyógyászati, vagy gasztroenterológiai panaszok esetén.
A hasi ultrahang vizsgálat során szakorvosaink képet kapnak a máj, hasnyálmirigy, epe, vesék, húgyhólyag, méh, petefészek és prosztata állapotáról egyaránt. Érinti továbbá, a nyirokcsomókat és a nyirokrendszert egyaránt. Segítséget nyújthat különböző, ismeretlen eredetű hasi panaszok felderítésében, a tapintható elváltozások (zsírcsomó, sérv stb.) felismerésében, de fény derülhet például a magas vérnyomás okára is.

 

Időpontot foglalok hasi ultrahang vizsgálatra

 

Ne csak panasz esetén forduljunk orvoshoz!

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy mennyire fontos, hogy ne csak akkor menjünk el orvoshoz, amikor panaszunk van, hanem éljünk a szűrések nyújtotta lehetőségekkel is. A hasi ultrahang vizsgálat és a kismedencei ultrahang időszakos elvégzésével elébe mehetünk számos sokkal több kellemetlenséggel járó vizsgálatnak, mivel megelőzni mindig egyszerűbb, mint gyógyítani. 

 

A hasi ultrahang vizsgálat előkészülete és menete

A vizsgálat egyetlen hátránya, hogy minimum 6 órás éhezés szükséges előtte, hogy a gyomor és a belek „tiszták” és átláthatók legyenek. Ebben a 6 órában a páciens csak szénsavmentes vizet, csapvizet fogyaszthat, sőt fogyasztania is kell, hogy a húgyhólyag tele legyen és feszüljön. Ezt az állapotot úgy érhetjük el a legkönnyebben, ha a vizsgálat előtt 1 órával megiszunk fél liter szénsavmentes, vagy csapvizet és utána már nem megyünk el mosdóba.

 

Vizsgálat csecsemők és gyermekek részére

Manapság már teljesen rutin vizsgálatnak számít a 6 hetes kombinált csecsemőszűrés ultrahang vizsgálattal. A vizsgálat 3 ultrahang együttese, melyből az egyik a hasi ultrahang vizsgálat. A fejlődő szervezet számára rendkívül fontos, hogy időben felismerhetők legyenek a csecsemőkre leginkább jellemző fejlődési rendellenességek, mint például a vesemedence tágulat, vagy a jóindulatú hemangiómák. Ezek ugyan többnyire ártalmatlanok és kezelhetők, de ahhoz szükséges, hogy időben megtörténjen a diagnosztizálásuk.
Nagyobb gyermekek számára is bátran elvégezhető a vizsgálat, hiszem semmilyen fájdalommal, vagy káros mellékhatással nem jár. Gyors segítséget jelenthet a hasfájás, vagy a húgyúti panaszok diagnosztizálásában. 

 

A hasi és kismedencei ultrahang vizsgálat bármennyire is alkalmas a gyors diagnózis felállítására, azt fontos megemlíteni, hogy vannak olyan esetek, amikor további kiegészítő vizsgáltokra lehet szükség. Erről szakorvosaink mind szóban, mind írásban tájékoztatják a pácienst.

 

Foglaljon időpontot most online, vagy telefonszámunkon: +36 1 490 0119 !

 

Ultrahang Magyarország Időpontfoglalás