IDŐPONTFOGLALÁS:
+36 1 490 0119

Ultrahang Magyarország

Nyaki lágyrész ultrahang vizsgálat

Mikor kérjem a nyaki lágyrész ultrahang vizsgálatát?

  • pajzsmirigy, nyálmirigy, nyaki nyirokcsomók ellenőrzése
  • nyelési nehézség
  • elülső nyaki fájdalom
  • lágyrész daganat

 

Melyik szakorvoshoz kérjek időpontot?

Dr. Gyevnár Zsuzsanna hétfő 11:00-14:00

Dr. Hadjiev Janaki kedd 08:00-16:00

Dr. Sági Sarolta csütörtök 08:00-12:00

Dr. Szalay Csaba szombat 08:00-13:00

 

Szükséges-e bármilyen előkészület a vizsgálat elvégzéséhez?

Fontos, hogy a vizsgálatot megelőző 6 órában nem szabad étkezni, de szénsavmentes vizet lehet fogyasztani. A vizsgálat előtt 1 órával meg kell inni fél liter szénsavmentes vizet és azt bent tartani, hogy telt legyen a hólyag!

 

Hogyan tudok időpontot foglalni?

Időpontot telefonon és online is foglalhat.
A telefonos bejelentkezéshez hívja a +36 1 490 0119-es telefonszámot, az online időpontfoglaláshoz görgessen kicsit lejebb.

 

Időpontot foglalok nyaki ultrahang vizsgálatra

 

Bővebben a nyaki ultrahang vizsgálatról

A nyaki ultrahang vizsgálat egy komplex képalkotó eljárás, mely esetén két vizsgálható régiót különböztetünk meg: nyaki lágyrészek és nyaki erek. Fontos, hogy tisztában legyünk vele, hogy melyik esetben milyen panaszokra kaphatunk választ a nyaki ultrahang vizsgálat során. Alábbi cikkünkben minden információt megkaphat, hogy a jövőben könnyebb legyen a választás.

 

Egyetlen vizsgálat rengeteg mondanivalóval!

A nyaki ultrahang a nagytöbbség számára leginkább ismert változata, amikor a lágyrészek kerülnek górcső alá. A nyaki lágyrész ultrahang vizsgálat során egyszerre több szervünk állapota is feltérképezhető. Magába foglalja a pajzsmirigyet, a nyaki nyirokcsomókat, a nyálmirigyeket, ugyanakkor lágyrészi traumák feltárására is alkalmas a nyaki lágyrész ultrahang vizsgálat.
Nagy segítséget nyújthat ez a nyaki ultrahang vizsgálat, amikor olyan panaszok nehezítik meg a mindennapokat, melyek feltárásához elengedhetetlen, hogy „bele lássanak” a kérdéses testrészbe.

 

Nyaki ultrahang vizsgálat, áramlás vizsgálattal

A nyaki ultrahang másik, kevésbé alkalmazott formája, amikor az erek állapotát vizsgáljuk. Az ilyen nyaki ultrahang vizsgálat lényege, hogy a nyaki verőérről kapjunk pontosabb képet. Számos szakterületen (neurológia, kardiológia, érsebészet stb.) alkalmazható a nyaki ultrahang carotisra irányuló vizsgálata, hiszen olyan komoly betegségek szűrhetők ki vele, mint a trombózis, érszűkület, érelmeszesedés, vagy stroke. A carotis nyaki ultrahang vizsgálat során orvosaink a mindkét oldali verőereket vizsgálják.

 

Nyaki ultrahang gyermekek esetében

Nyaki ultrahang vizsgálat gyermekek részére is nyugodtan végezhető, hiszen egyáltalán nem fáj és semmilyen káros hatása nincs. A két különböző nyaki ultrahang közül, gyerekek részére inkább jellemző a nyaki lágyrész ultrahang vizsgálat alkalmazása, de a carotis doppler sem kizárt. Gyakran előfordul, hogy egy komolyabb megfázásos betegség után a nyirokcsomók megduzzadnak, ami kisebb riadalmat okoz szülőnek és gyermeknek egyaránt. A nyaki lágyrész ultrahang vizsgálat mielőbbi elvégzésével gyorsan diagnosztizálhatók az ilyen elváltozások is.

 

Panasz esetén, de szűrésként is kérhető

A csapból is ez folyik, a rádió és a tv is buzdít rá, a rendelők fala roskadásig van tömve a „propagandával”. Mi az? Járjunk szűrővizsgálatokra!
Azoknak, akik tudatosan törekednek egészségük megőrzésére, javasolt a nyaki ultrahang vizsgálat elvégzése ellenőrzés céljából is. A kor előre haladtával, valamint életmódunk, vagy akár a környezeti hatások mind befolyásolják a nyaki szervek és erek állapotát. A helytelen táplálkozás, a stressz, a kialvatlanság és sok más „külső erő” gyakran visszafordíthatatlan károkat okoz szervezetünkben. Egy nyaki ultrahang vizsgálat dopplerrel, vagy egy nyaki lágyrész ultrahang vizsgálat évente, vagy két évente, rizikófaktortól függően, javasolt elvégeztetni.
Amennyiben a családban fordult már elő stroke, vagy gyakran tapasztal szédülést úgy az érrendszeri vizsgálat ajánlott.
Lágyrészi, pajzsmirigy, vagy nyirokcsomó daganat lehetősége esetén a nyaki lágyrész ultrahang vizsgálat gyors és pontos eredményt hozhat.

 

Még több érv a vizsgálat mellett

Hosszú órákon át tudnánk még győzködni a közönséget arról, hogy miért döntsenek úgy, hogy csak rászánják magukat egyik másik, vagy mindkét vizsgálat elvégzésére, de mindenki maga dönti el, hogy neki mi a fontos. Az Ultrahang Magyarország számára az a fontos, hogy biztosítsuk a hozzánk érkezőket arról, hogy a vizsgálatra szánt 20 perc nem lesz hiábavaló! Szakképzett orvosaink maximális odafigyeléssel és precizitással végzik a vizsgálatokat.
A nyaki lágyrész ultrahang vizsgálat és a carotis doppler vizsgálat egyaránt fájdalommentes, az egészségre nem káros, ezért bármilyen időközönként elvégezhető, vagy egyszerre több is kérhető.

Nyaki ultrahang Budapest és vonzáskörzetében, magánrendelésünk keretein belül, kiemelkedően gyors időpontra foglalható. Szakorvosaink rendelési időpontjai, a beteg igények szerint kerültek kialakításra. A nyaki ultrahang Budapest legtöbb rendelőjétől eltérően nálunk, akár szombati napra is kérhető.

 

Foglaljon időpontot online, vagy telefonon: +36 1 490 0119

 

Ultrahang Magyarország Időpontfoglalás