IDŐPONTFOGLALÁS:
+36 1 490 0119

Ultrahang Magyarország

Pajzsmirigy ultrahang vizsgálat

Mikor kérjem a pajzsmirigy ultrahang vizsgálatát?

 • állapotfelmérés
 • nyakifájdalom
 • hormonális zavarok
 • magasvérnyomás, magas koleszterin szint
 • hirtelen hízás/fogyás
 • strúma, göb, daganat

 

Melyik szakorvoshoz kérjek időpontot?

Dr. Gyevnár Zsuzsanna hétfő 11:00-14:00

Dr. Kiss Pál hétfő 15:00-20:00

Dr. Hadjiev Janaki kedd 08:00-16:00

Dr. Szalay Csaba szombat 08:00-13:00

 

Szükséges-e bármilyen előkészület a vizsgálat elvégzéséhez?

Fontos, hogy a vizsgálatot megelőző 6 órában nem szabad étkezni, de szénsavmentes vizet lehet fogyasztani. A vizsgálat előtt 1 órával meg kell inni fél liter szénsavmentes vizet és azt bent tartani, hogy telt legyen a hólyag!

 

Hogyan tudok időpontot foglalni?

Időpontot telefonon és online is foglalhat.
A telefonos bejelentkezéshez hívja a +36 1 490 0119-es telefonszámot, az online időpontfoglaláshoz görgessen kicsit lejebb.

 

Van rá lehetőségem, hogy a vizsgálatot szűrőjelleggel vegyem igénybe?

Természetesen igen és kérheti akár csomagban, kedvezményes áron is.

„Hölgyválasz” ultrahang szűrőprogram  44.700 HUF 39.900 HUF

 • nyaki doppler ultrahang
 • pajzsmirigy ultrahang
 • has és kismedence ultrahang

 

Időpontot foglalok pajzsmirigy ultrahang vizsgálatra

 

 

Bővebben a pajzsmirigy ultrahang vizsgálatról

A pajzsmirigy méretét tekintve egy igen apró szervünk, egészségünkben azonban óriási szerepe van. Amikor ez a pillangóra emlékeztető szerv nem működik rendeltetésszerűen az nem csak fizikai, de sokszor lelkiegészségünkre is kihatással van.

 

A pajzsmirigy ultrahang diagnosztikai szerepe

A pajzsmirigy vizsgálat szerepe a diagnózis felállításában megkerülhetetlen. A pajzsmirigy ultrahang segítségével nem csak a méretét, valamint formáját lehet meghatározni, hanem a működését illetően is sok hasznos információ kerülhet birtokunkba. A vizsgálat néhány percet vesz igénybe és teljesen fájdalommentes.

 

Milyen tünetek utalhatnak a pajzsmirigy betegségére?

A pajzsmirigy nyakunk alsó részén helyezkedik el és lebenyekből áll. A pajzsmirigy ultrahang vizsgálat során ezeket a lebenyeket vizsgálják a radiológusok. A leggyakrabban a pajzsmirigy alul-és túlműködése amit az orvosok először számításba vesznek és igyekeznek gyorsan kizárni. A pajzsmirigy vizsgálat azonban további betegségek kimutatására is alkalmas, mint például gyulladás, göb, vagy daganat.

Mivel ez a belső elválasztású mirigy felelős főként a hormontermelésért, ezért a „megbetegedése” okozhat olyan tüneteket, mint:

 • hajhullás
 • hízás
 • fogyás
 • korai őszülés
 • magas vérnyomás/koleszterinszint
 • köröm-és bőrproblémák

Tehát, ha az alábbi tünetegyütteseket huzamosabb ideig észleljük magunkon jobb, ha minél hamarabb egy pajzsmirigy vizsgálat mellett döntünk.
Vannak persze olyan problémák is, amikre a pajzsmirigy ultrahang nem ad választ, ilyen például, amikor a hormonszintet kell meghatározni, ebben az esetben radiológusaink kiegészítő laborvizsgálatot javasolhatnak.

 

A pajzsmirigy ultrahang vizsgálat menete

Gyors, fájdalommentes és pontos, ezek a pajzsmirigy vizsgálat legfőbb jellemzői. Különösebb előkészületet nem igényel, ezért bármikor kérhető.
Miután lefeküdt a vizsgáló asztalra, orvosunk megkéri, hogy a nyakát tegye szabaddá, ha ehhez megfelelő öltözékben érkezik, levetkőzni sem szükséges. Ezután egy kevés kontakt anyagot helyez a bőrre és a vizsgáló fejre. Nem túl gyors, de pontos mozdulatokkal először a pajzsmirigyet, majd a mellékpajzsmirigyet nézi át alaposan, miközben a látottakról tájékoztatja. Pár perc és kész is!
A pajzsmirigy ultrahang vizsgálat végeztével a leletet kézhez is kapja, a rendelőt pedig azonnal elhagyhatja, hiszen semmilyen mellékhatása nincs.

 

A pajzsmirigy betegségekben érintettek

Ahogy semmilyen betegség, a pajzsmirigy betegségei sem tesznek kivételt senkivel.
Jó hír viszont, hogy a pajzsmirigy vizsgálat mindenkinek elérhető, akár gyermek, idősember, vagy kismama az érintett. Teljesen fájdalommentes, semmilyen káros élettani hatása nincs a szervezetre, és mivel rövid ideig tart, ezért a legnagyobb örökmozgónak is gyors segítséget nyújthat.

Magánrendelőnkben, a pajzsmirigy ultrahang Budapest teljes lakosságának elérhető, mivel beutalóra nincs szüksége, ahhoz hogy a vizsgálatot igénybe vehesse, ezért ellátási kötelezettségünk csak a hozzánk érkező ügyfelekre vonatkozik. 

A pajzsmirigy ultrahang Budapest legtöbb magánrendelőjével ellentétben nálunk rövid várakozással, akár hétvégi időpontra is kérhető.

 

Időpontfoglaláshoz hívja a +36 1 490 0119-es telefonszámot, vagy tölse ki űrlapunkat és foglaljon időpontot online!

 

Ultrahang Magyarország Időpontfoglalás