IDŐPONTFOGLALÁS:
+36 1 490 0119

Ultrahang Magyarország

Térd ultrahang vizsgálat

Mikor kérjem a térd ultrahang vizsgálatát?

  • sportsérülés
  • szalagszakadás
  • rándulás
  • porckopás
  • nyáktömlő gyulladás

 

Melyik szakorvoshoz kérjek időpontot?

Dr. Gyevnár Zsuzsanna hétfő 11:00-14:00

Dr. Nyizsnyánszki Anna szerda 15:00-18:00

 

Szükséges-e bármilyen előkészület a térd ultrahang vizsgálat elvégzéséhez?

A térd ultrahang vizsgálat semmilyen előkészítést nem igényel, bármikor kérhető.

 

Hogyan tudok időpontot foglalni?

Időpontot telefonon és online is foglalhat.
A telefonos bejelentkezéshez hívja a +36 1 490 0119-es telefonszámot, az online időpontfoglaláshoz görgessen kicsit lejjebb.

 

Időpontot foglalok térd ultrahang vizsgálatra

 

Tudjon meg többet a térd ultrahangról!

A térd ultrahang Budapest csak kevés magánrendelőjében érhető el, ezért gyakran térítés ellenében is hosszú a várakozás, annak ellenére, hogy kedvelt vizsgálat az orvosok és betegek körében egyaránt.
A térd ultrahang vizsgálat számos olyan kérdésre adhat választ, mely egy szakorvosi vizsgálat alkalmával nem mindig jelenthető ki biztosra.

A térd ultrahang vizsgálat szerepe

A térd az egyik olyan testrészünk, ami nem csak akkor tud sajogni, ha valamilyen külső behatás, vagy sérülés éri. Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy, ha nincs fájdalom, nincs gond. Ez viszont annál összetettebb dolog, hiszen a legtöbb esetben a panaszok akkor jelentkeznek csak, amikor az elváltozás már igen nagyfokú lett. A túl sok, vagy túl kevés mozgás, a nem megfelelő lábbeli gyakori használata, bizonyos sportok űzése és még sok más tevékenység, ami mind hozzájárulhat térdünk idő előtti elhasználódásához.

A térd ultrahang ekkor kerülhet a képbe. Segítségével ugyanis az említett foglalatosságok okozta elváltozások szinte mindegyike diagnosztizálható, legyen az:

  • sportsérülés
  • szalagszakadás
  • rándulás
  • porckopás
  • ízületi/nyáktömlő gyulladás stb.

Ugyanakkor a fizikai terhelés okozta deformitások mellett egy térd ultrahang sokkal komolyabb problémákra is alkalmazható, mint például a Baker ciszta, vagy daganat.
Fontos, hogy soha ne halogassuk a térd ultrahang vizsgálat elvégzését, ugyanis, ha túl későn történik meg a diagnózis felállítása és a folyamat visszafordíthatatlanná válik, akkor már maga a műtét és a különböző protézisek beültetése elkerülhetetlen lesz.

A vizsgálat hatása a szervezetre és menete

A térd ultrahang vizsgálat semmilyen káros hatással nincs a szervezetre, nincs mellékhatása sem.
Ennek köszönhetően térd ultrahang végezhető kismamákon, de egészen pici gyermekeken is.
Rövid ideig, mindössze 10-20 percig tart egy térd ultrahang és fájdalommal egyáltalán nem jár. A vizsgálat során, hasonlóan más képalkotó eljárásokhoz, több irányból is megnézik a térdet. A vizsgálat általában ülve, vagy háton fekve történik, de előfordulhat, hogy a szakorvos kérésére rövid ideig álló testhelyzetre lehet szükség. Amíg a vizsgálat tart, orvosaink folyamatosan tájékoztatják a pácienst a látottakról, majd a vizsgálat végeztével egy írásos kiértékelésben összegezik azt. A vizsgálat bármilyen időközönként megismételhető, sőt kontrollként esetenként javasolt is.

Térd ultrahang prevenciós céllal

Mint bármilyen más ultrahang vizsgálat, úgy a térd vizsgálata is kérhető, akár szűrés céljából is. Egyaránt ajánljuk azoknak, akik rendszeresen sportolnak, vagy éppen munkájukból adódóan keveset mozognak. Egy jól időzített vizsgálattal a baj megelőzhető, elkerülhető.

Magánrendelésünk keretein belül a térd ultrahang Budapest, egy jól frekventált részén, könnyedén elérhető. Rendelőnkben több ízületes radiológus szakorvos is képesített a térd vizsgálatára, ezért gyors időpontot tudunk biztosítani a hozzánk érkező pácienseknek. A vizsgálat elvégzéséhez beutalóra nincs szükség, ezért bárki kérheti magának a vizsgálatot.

 

A telefonos bejelentkezéshez hívja a +36 1 490 0119-es telefonszámot, az online időpontfoglaláshoz töltse ki az alábbi űrlapot.

 

Ultrahang Magyarország Időpontfoglalás