IDŐPONTFOGLALÁS:
+36 1 490 0119

Ultrahang Magyarország

Ultrahang vizsgálat Budapesten

 

Az ultrahang vizsgálat egy teljesen fájdalommentes diagnosztikai eljárás, melynek segítségével képet kaphatunk belgyógyászati, angiológiai, de akár ízületi problémáinkról is.
A vizsgálat bárki számára elvégezhető, mivel semmilyen káros élettani hatása nincs.

A legtöbb vizsgálat semmilyen előkészítést nem igényel, így nem kell attól tartanunk, hogy a vizsgálat nem lesz elvégezhető.
Időtartamát tekintve gyorsnak nevezhető, hiszen egy-egy ultrahang mindössze 15-20 percet vesz igénybe.

A vizsgálat másik előnye, hogy a leletet azonnal kézhez kapjuk, mivel a vizsgáló orvos a fejhez kötött számítógép segítségével folyamatosan látja a vizsgált részt.

Amennyiben többet szeretne tudni az egyes vizsgálatokról, a lenyíló menüből válassza ki azt és kattintson rá!

 

Időpontfoglaláshoz hívja a +36 1 490 0119-es telefonszámot, vagy tölse ki űrlapunkat és foglaljon időpontot online!

 

Időpontot foglalok

 

Az ultrahang vizsgálatról bővebben

Az ultrahang vizsgálat egy igazán gyors és fájdalommentes képalkotó megoldás mindazoknak, akik valamilyen panasz miatt kérik, ugyanakkor az uh vizsgálat egyre népszerűbb azok körében is, akik egészségük megőrzésének érdekében jelentkeznek a vizsgálatra. A gyors diagnózis felállításában betöltött szerepe ellenére, az ultrahang vizsgálat a hosszú várakozási idő miatt gyakran szóba sem kerül orvos és betege között. Az ultrahang diagnosztikai magánrendelés ebben nyújt segítséget, hiszen itt beutaló és várakozási idő nélkül kérhet bárki, saját részre uh vizsgálat időpontot.

 

Ultrahang vizsgálat Budapest vonzáskörzetében

Az ultrahang diagnosztikai magánrendelés mellett szól továbbá az is, hogy a páciensek számos lehetőség közül válaszhatnak fővárosunkban, hiszen ultrahang vizsgálat Budapest minden kerületében, több központban is elérhető, ami tovább rövidíti a várakozást.
Központunk célja, hogy az ultrahang vizsgálat még több páciens számára legyen elérhető, valamint, hogy az ultrahang vizsgálat Budapest és környékén még gyorsabb és akár azonnali időpontokat tegyen lehetővé.

 

Ultrahang vizsgálat árak és kedvezmények

Amellett, hogy itt az Ultrahang Magyarországnál rövid várakozási időt biztosítunk ügyfeleink részére, tudjuk, hogy nem utolsó szempont az ultrahang vizsgálat árak alakulása. Gyakori jelenség ugyanis, hogy az ultrahang vizsgálat árak eltérőek, nem csak központonként, de néha még uh vizsgálat és uh vizsgálat között is lehet árbéli különbség, ami könnyen eredményezheti azt, hogy a páciens esetleg rossz ultrahang vizsgálat mellett dönt, hiszen ki ne választaná az olcsóbbat. Ezt elkerülendő, nálunk minden ultrahang vizsgálat ára egységes, sőt amennyiben valakinek egyszerre több vizsgálatra lenne szüksége, vagy csak prevenciós céllal szeretné igényebe venni a vizsgálatokat, úgy állandó kedvezményekben részesülhet.

 

Teljes körű tájékoztatás szakorvosoktól

Az árak és időpontok mellett fontosnak tartjuk azt is, hogy a hozzánk érkező páciensek magasszínvonalú ellátásban részesüljenek, ezért a vizsgálatokat, minden esetben magasan kvalifikált radiológusok végzik. Az ultrahang vizsgálat részét képezi az is, hogy a vizsgálat során orvosaink a látottakról folyamatosan tájékoztatják a pácienst, a felmerülő kérdésekre válaszolnak és biztosítják, hogy a vizsgálat végeztével azonnal kézhez kaphassák az írásos kiértékelést egyaránt. Az írásos véleményhez hozzátartozik az is, hogy amennyiben a radiológusorvos szükségesnek érzi a további vizsgálatok elvégzését, úgy javaslatként fel is tünteti a kész leleten. Mint ahogy arról már többször is szó esett, hogy az ultrahang vizsgálat mennyire fontos a gyors diagnózis érdekében, azt se szabad elfelejtenünk, hogy előfordulhat az is, hogy a felmerülő kérdések tisztázására, valamint a még pontosabb diagnózis érdekében, egyéb kiegészítő radiológiai, vagy szakorvosi vizsgálatok is szükségesek.

 

Időpontfoglalás online egyszerűen!

 

Szó esett már a magánrendelés nyújtotta előnyökről, arról hogy milyen szerepet tölt be egy ultrahang vizsgálat a gyógyulási folyamatokban, vagy éppen miért érdemes az Ultrahang Magyarországot választania, ezért most segítséget nyújtunk Önnek abban is, hogy egyáltalán mikor, milyen panasz együttesek esetén érdemes vizsgálatra jelentkezni, illetve, hogy „mit lát” az ultrahang.

 

Ultrahang vizsgálat - Gyors és biztonságos diagnosztikai módszer

Még egyszer fontos kihangsúlyozni, hogy az ultrahang az egészségre egyáltalán nem káros, hiszen semmiféle sugárterheléssel nem jár, szükség esetén akár naponta is végeztethető.
Az ultrahang vizsgálat alkalmazható belgyógyászati, gasztroenterológiai, angiológiai, neurológiai, ortopédiai/traumatológiai, kardiológiai és sok más szakterületen is.

  • Feltérképezhetőek vele a különféle lágyrészek, hasüregi szervek, a szív, a női és férfi belső nemiszervek, vagy akár az ízületek is.
  • Jól alkalmazható friss, vagy akár korábbi sérülések esetén is, ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy az ultrahang vizsgálat során csak a lágy kötőszöveti részeket látják, a csontos komponensek miatt gyakran kerülhet  sor megelőző, vagy kiegészítő röntgen vizsgálatra is.
  • Bevethető még, a bizonytalan bőrfelszín alatt elhelyezkedő lágyrész daganatok szerkezeti, vagy mélységi megállapítására.
  • Keringési problémák, érszűkület, meszesedés, stroke, vagy trombózis megelőzésére és kontrollálására egy időben elvégzett Doppler ultrahang vizsgálat életmentő lehet. Ez a fajta ultrahang vizsgálat különösen fontos szerepet játszik idősek, kismamák, vagy a fent említett betegségekre hajlamosak életében.

 

Kisgyermekeknek és babáknak is lehet

Mivel a vizsgálat teljes mértékig veszélytelen, ezért kisgyermekek számára is bármilyen időközönként elvégezhető.
Csecsemők esetében hasznos információkhoz juthatunk a baba fejlődését illetően. Segítségével kiszűrhetőek olyan gyógyítható fejlődési rendellenességek, mint például, a vesemedence tágulat, a csípőficam, vagy esetleg az egyes agyi elváltozások.

 

Ultrahang vizsgálat betegség megelőzésre

A vizsgálat mindössze csak 15-20 percet vesz igénybe, és a has és kismedence ultrahang vizsgálatot leszámítva, különösebb előkészületet sem igényel. Egyszerűsége ellenére, a mai modern berendezéseknek, valamint az orvostudomány szűntelen fejlődésének köszönhetően csupa pozitív érv szól amellett, hogy ne csak panasz esetén, de 1-2 évente szűréscéljából is részt vegyünk egy, vagy több ultrahang vizsgálaton.

 

Időpontfoglaláshoz hívja a +36 1 490 0119-es telefonszámot, vagy görgessen kicsit lejjebb és foglaljon időpontot online!

 

Ultrahang Magyarország Időpontfoglalás